Rantajatsit 2016 logo

Note! This is an archive page.

Raahen Rantajatsit
Jazz on The Beach

28.-30.7.2011

Homburger–Guy–Tuomi

Lauantaina 30.7.2011 klo 16.00 Bio Huvimyllyssä

Maya Homburger, vln
Barry Guy, bass
Janne Tuomi, dr

guy.jpg
Maya Homburger ja Barry Guy (Kuva: Roberto Masotti)

Barry Guy on brittiläinen, suurta arvostusta nauttiva ja nykyään Sveitsissä asuva säveltäjä-basisti. Guyn tuotantoa kuullaan säännöllisesti nykymusiikki- ja jazzfestivaaleilla ympäri maailman. Syksyllä 2012 Guy on kutsuttu Euroopan arvostetuimman nykymusiikkitapahtuman Huddersfield Contemporary Music Festivalin nimikkosäveltäjäksi.

Guyn puoliso Maya Homburger on barokkiviulisti, joka toimii niin barokkimusiikin kuin improvisoidunkin musiikin kokoonpanoissa. Hänen instrumenttinsa on 1700-luvulta peräisin oleva alkuperäiskuntoinen, suonikielinen viulu, jonka soundi on ainutlaatuisen vahva ja rikas.

Trioksi kokoonpanon täydentää suomalainen rumpali-lyömäsoittaja Janne Tuomi, joka toimii musiikin kentällä monipuolisesti sekä klassisena lyömäsoittajana että erilaisissa kokeellisen rytmimusiikin kokoonpanoissa. Tuomi soittaa rumpusettiä, turkkilaisia Amedia-merkkisiä symbaaleita ja tam-tameja

Trion ensikohtaaminen tapahtui täpötäydelle salille Pori Jazzin Ultra Music-konserttisarjassa, ja sai sekä yleisöltä että lehdistöltä suorastaan hurmioituneen vastaanoton.

HS:n Veera Nuutinen Trion tuoreesta Pori Jazz-keikasta:
"Barokkimusiikkia uusiin suuntiin luotsaava brittipariskunta Guy Barry ja Maya Homburger sen sijaan saivat aikaan ihastuneita huudahduksia. Janne Tuomen virtuoosimaisella rummutuksella vahvistettuna kolmikko venytti illan antia barokkikappaleista ja Barryn omista sävellyksistä täysin improvisoituihin "bassohaikuihin".
Etenkin Barryn akrobaattinen kontrabassotaiturointi oli huikeaa kuunneltavaa ja katseltavaa. Nopeutensa ja kompleksisten rytmiensä puolesta tämä basisti voisi soittaa vaikka mathrockbändissä." lähde: HS.fi

Lisätietoja:
http://www.barryguy.com
http://www.jannetuomi.com/